BARCELONA

Barcelona är världsstaden som har extra allt – klimatet, en historisk arkitektur, ett vibrerande nattliv och en fantastisk mat- och vinkultur. Och fotboll så klart.

Endast 50 minuter från Barcelona ligger Sant Sadurni d´Anoia och det familjeägda Codorníu. Familjen Codorníu var i hundratals år en vinproducerande familj i Katalonien. Den sista i familjen var María Ana, som
år 1659 gifte sig med Miquel Raventós. En sentida ättling till Anna och Miquel, Josep, gav sig som ung man ut på en rundresa i Europa. När han kom till
Champagne fick han en idé: Man skulle kunna göra mousserande vin som i Champagne, fast hemma i Katalonien, och med lokala druvor.

År 1872 öppnade familjen Raventós den första flaskan cava, som det mousserande vinet numera kallas. Vinföretaget fick namnet Codorníu. Företaget är idag världens största producent av mousserande viner, framställda enligt den traditionella metoden med andra jäsning på butelj, men baserade på lokala druvor.

Codorníus kulturminnesmärkta vinkällare är byggd och ritad av en av Gaudís lärjungar och är idag ett populärt och välbesökt resmål.
 

BARCELONA - CODORNÍU

Dag 1
• Vi anländer till Barcelona under eftermiddagen där vi inleder          med incheckning på hotellet och därefter går vi en kulinarisk            promenad bland Barcelona tapasbarer.
• Middag på utvald restaurang

Dag 2
• Transport till Codorníu
• Studiebesök hos Codorníu vinhus, med besök i vinkällaren,
  vinprovning och promenad i vingården.
• Tapaslunch i Codorníus trädgård.
• Stadsvandring, kultur, barhopping och trendspaning

Dag 3
• Tid för egen konferens eller annan aktivitet
• Hemfärd


ADD-ON
En extra natt på hotell, golf eller egen aktivitet

PRIS PÅ FÖRFRÅGAN
 

 

Ja, jag är intresserad av resor till Barcelona:

Genom att fylla i nedan formulär så godkänner du att KrogResor sparar dina uppgifter. Om du vill veta hur vi hanterar dina uppgifter, läs HÄR